Blat:
Se aprinde cuptorul, albusurile se bat, adaugand treptat zaharul si apa. Dupa ce se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina (amestecata cu praful de copt).
Pentru varianta cu cacao, se scade din cantitatea de faina cata cacao se pune. Se pune in tava unsa cu unt/margarina (eu pun numai la baza hartie de copt decupata dupa forma), se coace la 180 grade cam 30 minute.
Mousse de cocos
Se pune laptele la fiert impreuna cu cocosul si zaharul. Se pune gelatina la inmuiat timp de 10 minute in 3 linguri de apa rece, apoi se divolva pe baie de aburi. Cand este dizolvata, se adauga in amestecul de lapte si cocos si se lasa la racit. Rece se amesteca impreuna cu cele 200 ml frisca batuta bat.
Mousse de ciocolata
Se topeste ciocolata in 150 ml frisca lichida (sa nu fiarba), se pun 5 g de gelatina topita in crema, apoi se lasa la racit. Separat se bat 150 ml frisca, se amesteca cu compozitia racita, se pune in forma si se da la frigider.
Glazura de ciocolata - se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Crema de ciocolata cu gust de trufe si rom - pentru ornare - se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise