Tort cu frisca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: oua 6 buc
  • zahar 120 g
  • faina 180 g. Crema: frisca batuta 900 g
  • gelatina 50 g
  • zahar 200 g
  • oua 2 buc
  • lapte 200 ml
  • cacao 50 g
  • gem 50 g
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • coaja rasa de lamaie 30 g. Siropul: zahar tos 200 g
  • coaja rasa de lamaie 20 g. Decorul: frisca batuta 800 g

Mod de preparare

Blatul : galbenusurile se amesteca cu 60 g de zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de 60 g de zahar, se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, amestecandu-se usor, se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie si se coc la cuptor la un foc potrivit. Crema : se pune la fiert laptele cu 200 g zahar si ouale si se amesteca, pana ce da in fiert, se ia vasul de pe foc, se adauga gelatina inmuiata in prealabil si se amesteca in continuare pana la omogenizarea completa a compozitiei. Se imparte compozitia in trei parti, in trei vase, se adauga la fiecare treime cate 300 g de frisca batuta si se omogenizeaza. In primul vas se pun 50 g de cacao, in al doilea vas se pun 50 g de gem, iar in al treilea vas se pune zahar vanilat si coaja de lamaie rasa. Se amesteca bine fiecare compozitie in parte. Se despica blatul in trei felii si se insiropeaza cu siropul preparat din 200 ml de apa, 200 g zahar tos si 20 g coaja de lamaie. Se umple tortul cu cele trei creme si se lasa in frigider timp de 30 min., apoi se decoreaza cu 800 g de frisca batuta, care se spriteaza cu un cornet sau un pos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise