Tort cu frisca si ananas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom, sau vanilie
  • Pentru crema:
  • 500ml frisca
  • 4-5 linguri de cafea granulata
  • 1cutie de compot de ananas taiat cubulete
  • Pentru ornat:
  • ananas taiat rondele
  • cirese din compot

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma batundu-se spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se amesteca pana se topeste. Dupa ce nu numai cade de pe tel\\\\mixer se adauga galbenusurile unul cate unul.Separat se amesteca faina cu praful de copt, adaugandu-se si ele tot in ploaie plus esenta. Se amesteca bine pana se inglobeaza toate ingredientele si se da sa se coaca la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina asteaptandu-se 25 minute.Se lasa la racit blatul si se taie pe jumatate.

Frisca se bate bine si se separa in doua parti egale. Una se amesteca cu cafeaua punandu-se peste primul blat. Apoi se adauga al doilea blat si se acopera cu frisca simpla.

Se orneaza cu ananasul rondele, iar in mijlocul lui se pun ciresele din compot. Se da la rece pentru cateva ore.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise