Tort cu frisca si capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina
  • 4 oua
  • zahar
  • 1 kg frisca lichida
  • portocale
  • banane
  • capsuni
  • zahar vanilat
  • rom

Mod de preparare

Blatul

Se freaca bine ouale intregi cu zaharul, pana devin spuma;

Se coace oala cu peretii inalti, tapetata cu putin ulei si faina

Dupa ce s-a copt se scoate din aragaz si se lasa la racit dupa care se scoate blatul din oala

Umplutura

Capsunele se pun intr-un sirop 30 min (preparat din zahar, apa, rom); dupa aceea se scot din sirop si se amesteca cu frisca cu banane si portocale

Blatul

Dupa ce s-a racit se taie pe orizontala in cate bucati dorim.

Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza partile taiete . Pe el se aseaza o parte din frisca amestecata cu fructele.

la final blatul se acopera tot cu frisca amesteca cu fructe apoi se baga in frigider

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise