Tort cu frisca si pesmet

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 gr pesmet
  • esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 1000 ml frisca lichida
  • 50 gr stafide
  • esenta rom
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar
  • esenta rom

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua amestecarea pana la topirea acestuia(de preferat impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie pentru o consistenta mai cremoasa a bezelei). Se adauga galbeusurile, nucile macinate, pesmetul si vanilia si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus. Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 min la 180 de grade. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe cutie, se adauga esenta de rom si se pastreaza la frigider.

Pentru sirop: se pun apa si zaharul la foc mic si se lasa sa fierba cam 1-2 minute. Dupa ce s-a racit se adauga cateva picaturi de esenta rom. Cand blatul s-a racit, taiem capacul de deasupra, scobim usor si scoatem cu o lingurita miezul pentru a ramane partea de jos si peretii intacti. Miezul il rupem bucatele mici si il amestecam cu jumatate din compozitia de frisca si stafide (spalate in apa calduta). Atat peretii cat si partea de jos a blatului le insiropam, dar nu foarte tare, turnam amestecul de frisca cu blat si stafide, iar deasupra punem capacul insiropat. Cu restul de frisca imbracam tortul. Nu este deloc complicat insa foarte delicios!

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise