Tort cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 galbenusuri,
  • 250 gr.zahar,
  • 8 lingurite gelatina,
  • 500 ml.lapte,
  • 500 ml frisca,
  • fructe la alegere,
  • zahar vanilat,
  • piscoturi de sampanie.

Mod de preparare

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta. Laptele se pune la fiert dar pe baie de aburi,cand incepe sa fiarba se pune amestecul de galbenusuri,vanilia si gelatina. Se amesteca incet si cand se i-a de pe lingura e gata se lasa deoparte sa se raceasca. Un vas mai mare se tapeteaza cu fructe(eu am facut cu fructe de padure congelate). Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta spuma. Peste fructele din forma se pune un strat subtire de crema apoi piscoturi insiropate crema din nou piscoturi si crema.Se acopera vasul si se da la frigider pana a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise