Tort cu fructe!

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ptr blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, esenta de vanilie.
  • Pentru sirop iti trebuie: 3 linguri de zahar, 1 cana apa, esenta vanilie, coaja rasa de portocla si lamaie.
  • ptr crema: 600 ml frisca lichida, 4 oua, 250 gr zahar si diverse fructe (piersici, kiwi, portocale, mure, capsuni, zmeura etc). Eu am folosit piersica, kiwi, struguri.

Mod de preparare

blatul: se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, galbenusurile, faina si la urma, esenta de vanilie si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina si se pune in cuptorul incins. Lasam sa se coaca pana ce trece testul cu scobitoarea.

crema: se bat ouale intregi cu 250gr zahar pe aburi pana devine o crema spumoasa si se lasa la racit. Separat se bate frisca si cand s-a racit crema de oua se amesteca impreuna. Se taie blatul in 3, se insiropeaza, se pune crema si fructele intre blaturi apoi se imbraca blatul in frisca si se orneaza cu diverse fructe (eu am pus feliute de piersica, kiwi, struguri).

Este un tort foarte racoritor, si nu este costisitor! eu l-am facut la ziua micutei mele!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise