Tort cu fructe

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 gr zahar
  • 210 gr faina
  • Crema si ornat:
  • 250 gr crema de branza Philadelphia
  • 550 ml smantana pentru frisca
  • 110 gr zahar fin
  • 1 plic gelatina granulata
  • 1 compot mare pirsici
  • 1 compot mic ananas
  • 3 fructe kiwi
  • 3 capsuni
  • 1 plic gelatina transparenta pentru glazura

Mod de preparare

Trebuie incercat! Pe langa faptul ca e super delicios, kids-friendly mai e si de efect.

1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Pentru blat mixati ouale cu zahar timp de 25 de minute pana capata o consistenta pufoasa. Incorporati faina cernuta, cu ajutorul unei spatule de silicon prin miscari de rasturnare. Turnati compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Bateti de cateva ori de masa tava pentru a iesi bulele de aer din blat. Dati la cuptor pentru 30-35 de minute.

2. Lasati sa se raceasca in cuptor cu usa usor deschisa (cu ajutorul cozii unei linguri de lemn) timp de 15-20 de minute. Apoi, scoateti, desprindeti inelul tavii, hartia de copt si lasati sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit complet taiati blatul pe trei nivele.

3. Pentru crema mixati crema de branza cu zahar pana ce acesta din urma se topeste complet. Strecurati compoturile de suc si folositi 100 ml pentru prepararea gelatinei granulate, conform indicatiilor de pe ambalaj. Adaugati siropul cu gelatina topita la compozitia de branza in timp ce mixerul functioneaza. Incorporati apoi 250 ml frisca batuta moale cu ajutorul unei spatule.

4. Insiropati discurile de blat cu restul de sirop de fructe. Asezati pe un platou cercul tavii de copt si alternati blaturile cu crema de branza. Dati la frigider pentru cel putin 4 ore. Desprindeti cercul cu ajutorul unei torte de bucatrie si ungeti tortul pe toate partile cu frisca batuta. Asezati fructele taiate felii subtiri deasupra. Preparati gelatina pentru toping conform indicatiilor de pe ambalaj cu sirop de fructe (daca v-a ramas) sau apa. Glasati cu ajutorul unei pensule fructele folosind lichidul ce contine gelatina topita. Finisati marginile cu stelute din frisca. Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise