Tort cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 grame mascarpone
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri de zahar
  • - 200 ml frisca lichida + 100 ml frisca (pentru ornat)
  • - un blat de tort
  • - fructe (piersici din compot, kiwi, capsune si rodie)

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa (circa 8 minute). Se mixeaza frisca lichida pana se intareste si se adauga primei compozitii impreuna cu crema de branza mascarpone, astfel: o lingura de frisca, o lingura de crema mascarpone si se amesteca bine cu un tel, si tot asa pana ramaneti fara crema mascarpone si fara frisca. Compozitia formata se tine la frigider pana curatati si feliati fructele. Se asaza pe o farfurie plata primul strat de blat, se pune jumatate din compozitie, se uniformizeaza, se pune al doilea blat si ultima jumatate de compozitie si apoi al treilea strat de blat. Se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu fructe dupa cum doreste fiecare.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise