Tort cu fructe si frosting de cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua
  • - 2 cani faina
  • - 1 1/2 cana zahar
  • - 100 g ciocolata cu lapte
  • - 50 g cacao
  • - 50 g unt nesarat cu 82%grasime
  • - 125 ml lapte
  • - 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • - 500 ml lapte
  • - 4 linguri amidon din porumb
  • - 3 linguri de zahar
  • - 400 ml iaurt
  • - 3 banane
  • - ananas cuburi
  • - 5 capsune taiate cuburi
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - 2 plicuri gelatina
  • Frosting:
  • - 150 g unt nesarat
  • - 500 g zahar pudra
  • - 100 g cacao

Mod de preparare

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.

4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.

5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt si lapte.

6. Cernem faina si cacaoa, putin cate putin, in mixul de galbenusuri.

7. Adaugam si esenta de vanilie in compozitie.

8. Incorporam albusurile batute spuma in compozite, folosind o spatula.

9. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt.

10. Introducem in cuptor (incalzit in prealabil) 40-60 min la 190 grade C.

Crema:

1. Oprim intr-un vas 5 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert cu zaharul.

2. Amestecam amidonul cu cele 5 linguri de lapte.

3. Cand laptele da in fiert adaugam solutia de amidon si amestecam bine, lasam la foc mic 5-8 min timp in care amestecam. Lasam crema sa se raceasca complet.

4. Pasam bananele cu zeama de lamaie.

5. Intr-un vas mare amestecam iaurtul, crema de lapte, bananele pasate si gelatina (preparata conform instructiunilot).

6. Dam vasul la frigider 40 min.

Frosting:

Mixam untul cu zaharul si cacaoa.

Asamblare:

1. Dupa ce s-a racit complet, taiati blatul in 3.

2. Puneti o felie de blat pe farfurie.

3. Insiropati-o cu siropul din conserva de ananas.

4. Puneti crema in centrul feliei de blat si intindeti-o spre margini.

5. Taiati ananasul in cubulete si puneti-le pe crema, dupa care mai adaugati un strat subtirel de crema.

6. Pentru urmatoare felie de blat repetati pasii 3, 4 si 5 cu mentiunea ca in loc de ananas veti pune capsunele taiate.

7. Puneti si ultima felie de blat si insiropati-o putin.

8. Dati tortul la frigider 2 ore.

9. Scoateti tortul si puneti frostingul de ciocolata. Il puteti pune cu un sprit sa pur si simplu il intindeti cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

10. Ornati cu frisca si cirese.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise