Tort cu gelatina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 gr. zahar
  • 1 conserva mare compot de ananas
  • 40 gr. gelatina alimentara
  • 100 gr. stafide
  • 500 ml frisca
  • fructe

Mod de preparare

In sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora

Intre timp, se amesteca cele 3 galbenusuri cu 150 grame de zahar si dupa ce se omogenizeaza bine, se amesteca si sucul de la compot cu gelatina si se pune pe foc, unde se lasa sa dea un clocot(atit cit sa se topeasca zaharul). Se da deoparte de pe flacara si se pun stafidele in aceasta compozitie calda.

Cele 3 albusuri se bat cu 100 gr de zahar si peste acestea se adauga compozitia cu galbenuselurile si gelatina care intre timp s-a mai racit putin (trebuie sa fie calduta) si se amesteca usor.

Intr-un alt castron, se bate frisca si peste ea se toarna compozitia cu galbenuselurile si albusurile.

Intr-o cratita de 3 litri, tapetata cu folie care sa treaca peste marginile cratitei, se asaza fructele de ananas de la compot (taiate marunt) peste care se toarna compozitia, se punem un capac peste cratita si se punem in frigider pina a douaa zi(nu in congelator)

A doua a zi se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca sau cu felii de fructe(kiwi,portocala,ananas etc).

Se serveste sub forma de felii de tort

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise