Tort cu iaurt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 pahar de iaurt
  • 2 cesti de zah pudra
  • 3 cesti de faina
  • 1/2 ceasca ulei
  • 3 oua
  • 1 punguta drojdie uscata
  • sare
  • frisca
  • fructe dupa gust(kiwi
  • nectarine
  • piersici
  • capsuni)

Mod de preparare

Blatul: se freaca ouale cu zahar pudra, se adauga treptat faina, uleiul, iaurtul si restul ingredientelor pana se obtine un aluat omogen. Se unge o forma de tort, se tapeteaza, se pune compozitia si se coace la foc potrivit cam 30-40min. Se scoate blatul, se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se taie in 3 sau 4 parti si se insiropeaza cu un sirop de zahar sau sirop din compot (ananas, piersici, ciresi). Se orneaza cu frisca Hulala si fructe. Se da la rece pana a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise