Tort cu Inka si mousse de fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lg esenta de rom
  • 40 g inka
  • 100 ml lapte
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 370 g iaurt
  • 15 g gelatina
  • 350 g pepene galben
  • 50 g nectarina
  • 100 g caise
  • 30-40 picaturi indulcitor natural din stevia
  • 1 nectarina pentru decor

Mod de preparare

1. Separam albusurile de galbenusuri.

2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.

3. Dizolvam inka in laptele caldut.

4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom.

5. Se incorporeaza albusurile in compozitie cu ajutorul unei spatule.

6. Puneti compozitia intr-o tava (24cm) tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit 5 min la 220 grade C, apoi reducem temperatura la 180 grade C, 20-30 min, sau pana cand trece testul scobitorii :P.

Pentru crema:

1. Punem caisele taiate, nectarinele si pepenele galben taiat cuburi in blender si mixam.

2. Dupa ce batem frisca bine, dam deoparte 1/2 din ea. In jumatatea ramasa punem iaurtul si 10 g de gelatina hidratata (conform instructiunilor) si indulcitorul natural.

3. Amestecam piureul de fructe cu 5 g de gelatina hidratata si cu vreo 3 linguri din amestecul de frisca si iaurt.

Asamblare:

1. Tapetati o tava detasabila cu folie alimentara si puneti blatul in tava. Deasupra blatului puneti 1/2 din compozitia de frisca cu iaurt, puneti apoi piureul de fructe, si restul de frisca cu iaurt. Nivelati dupa fiecare strat pus.

Eu am pus niste biscuiti sfaramati deasupra (vreo 4) si o bucatica din blat (care mi-a ramas de la nivelat) :D

2. Dati la frigider minim 4 ore.

3. Cand il puneti pe platou pentru servire, ornati-l cu frisca (jumatatea care ati dat-o deoparte;) si un trandafir din felii de nectarina.

Nota!

Daca nu aveti indulcitor, puteti folosi zahar.

POFTA BUNA!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise