Tort cu mac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 felii):
  • Aluatul - 8 albusuri,
  • 8 linguri apa rece,
  • 300 g zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 8 galbenusuri,
  • 6 mere,
  • 250 g mac macinat,
  • 200 g nuca macinata,
  • 50 g faina.
  • In plus: unt pentru forma,
  • zahar pentru pudrat.

Mod de preparare

Se bat albusurile cu apa rece, pana ce spuma este foarte tare, si se adauga zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si - la sfarsit - galbenusurile.

Se curata merele de coaja, se indeparteaza partea lemnoasa, se taie cubulete si se incorporeaza in spuma preparata anterior, dupa care se adauga usor nuca si faina.

Se unge cu unt o forma cu peretii detasabili (diametrul: 28 cm) si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se toarna aluatul in forma si se coace in cuptorul incins la 200gr.C (pe sina de jos). Rece, se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise