Tort cu mascarpone si lamaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • forma de tort cu margine detasabila: 24 cm
  • 8 oua
  • 240 g faina (minus doua linguri de faina, se vor inlocui cu 2 linguri de cacao)
  • 240 g zahar pudra
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa calduta
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • coaja de la 1 lamaie sau limon verde
  • 100 g unt
  • 500 g mascarpone
  • 1 gelatina
  • Pentru decor:
  • ciocolata si migdale razuite

Mod de preparare

Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate de zahar si un praf de sare. Adaugam uleiul si apa la galbenusuri. Adaugam la galbenusuri alternand albusul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in forma de tort cu margine detasabila tapetata cu hartie pentru copt. Punem compozitia in cuptorul preincalzit la 170 C. Dupa 10 minute reduceti intensitatea focului. Timpul de coacere 40 minute (nu lasati blatul sa se coaca prea tare, se va usca iar acest tip de blat nu necesita insiropare). Daca s-a mai racit, scoateti blatul din forma si intorceti-l cu capul in jos astfel partea de jos va deveni fata tortului. Blatul se va taia in 3 parti egale.

Crema: batem ouale cu zaharul, adaugam zeama de la 3 lamai apoi asezam vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte. Amestecam in permanenta compozitia pana cand incepe sa se intareasca. Lasam sa se raceasca putin apoi adaugam untul. Lasam sa se raceasca complet.

Batem mascarpone cu mixerul si adaugam coaja de la lamaie. Adaugam crema de oua si gelatina (respectati reteta de pe ambalajul gelatinei).

Ungem fiecare foaie de blat cu crema, imbracam tortul cu crema.

Ornam tortul cu ciocolata si migdale razuite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise