Tort cu mere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua, 16 linguri zahar, 8 linguri ulei, 8 linguri faina, esenta de vanilie
  • Pentru stratul de mere:
  • 1 kg cu mere, 2-3 linguri zahar, 50 g unt,
  • 1 lingurita scortisoara , 1/2 lingurita cardamom
  • Pentru decor:
  • frisca, fulgi de migdale

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara ,cardamom .Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie putin merele.

Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile ,uleiul,esenta si faina. Se imparte compozitia in doua.

Prima jumatate se aseaza deasupra merelor .

Se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute.

Se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna pe platou, astfel incat merele sa ramana deasupra.

In aceeasi tava se coace o a doua foaie din jumatatea de aluat oprita. Dupa ce s-a copt si este rece ,se aseaza deasupra merelor, acestea ramand la mijloc.

Se insiropeaza cu putin sirop de zahar ars , apoi se imbraca tortul cu frisca si se presara fulgi de migdale.

Pentru un aspect mai deosebit se poate

amesteca in o parte din frisca , o lingurita cu cacao.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise