Tort cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente umplutura:
  • 1 kg mere dulci
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana apa
  • Ingrediente blat:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1/2 pafar ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Secretul unei prajituri bune este sa adaugati toate ingredientele ca la maioneza. Merele se curata si se taie felii potrivite. Se pune pe foc o cratita de marime potrivita, se adauga apa cu zaharul si zaharul vanilat si se dau in fiert. Se adauga merele si se lasa sa fiarba pana cand scade apa si merele se inmoaie si devin putin transparente.

Blatul se prepara astfel:

Se separa albusul si se amesteca cu zaharul. Se freaca cu mixerul pana devine ca o spuma (nu foarte mult). Se adauga galbenusurile, praful de sare si toate esentele si se mai bate cu mixerul 2 minute.Se adauga uleiul si laptele, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Cand merele sunt gata se adauga blatul deasupra si se baga la cuptor pana devine usor rumenit. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe o farfurie, astfel ca merele sa fie deasupra. Puteti servi cu frisca deasupra.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise