Tort cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 grame zahar
  • 6 mere
  • 12 oua
  • 1 litru lapte
  • 4 vanilii
  • 18 linguri zahar
  • praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 300 grame frisca
  • sugus pentru flori

Mod de preparare

Tort cu mere

1. 200 grame zahar se prajesc intr-o cratita de 6 litri pana la roz si se intind pe toti peretii laterali.

2. Dupa racire se taie felii 6 mere curatate si se aseaza pe fundul cratitei.

3. Apoi se amesteca la rece si se toarna peste mere o compozitie din:

6 oua

1 litru lapte

4 vanilii

12 linguri zahar

Totul se lasa la cuptor cca. 30 minute - pana se face o pojghita deasupra

4. Se bate un blat din:

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina

1 praf de copt

Acesta se toarna peste prima compozitie si se da la cuptor cca. 20 min. - pana vedem ca blatul este rumen (copt).

Apoi se rastoarna pe un platou (atentie! cu margini mai inalte), ca siropul sa ramana sub el (siropul se va inbiba in blatul de tort).

5. Dupa racire se orneaza tortul cu frisca si, de ce nu?, cu flori facute din bomboane sugus.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise