Tort cu mere dulci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • praf de copt
  • 75 ml lapte
  • 3 linguri suc de portocale
  • 8 mere dulci

Mod de preparare

Pentru blat se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se pun ouale si laptele apoi sucul de porocale si la sfirsit faina amestecata cu praful de copt. Se pune in forma de tort unsa. Merele se taie in doua si se curata de casuta de simburi. Se pun peste aluat cu partea bombata in sus presind putin. Se presara cu alune tocate. Se coace 60 min. Ultimele bucati se acopera cu o hirtie, sa nu se arda.

Se presara cu zahar vanilat amestecat cu scortisoara

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise