Tort cu mere si crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 8 oua
  • 18 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • Blatul:
  • 4 oua, 4 linguri zahar si 4 linguri faina.
  • Crema de zahar ars:
  • 4 oua, 4 linguri zahar, 1/2 l lapte

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare.

Intr-o cratita sau tava de yena se pun 6 linguri zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga merele rase presarate cu 4 linguri zahar si se dau la cuptor pana isi schimba culoarea si mai scade(nu complet) zeama lasata. Se scoate tava de la cuptor si se pune crema de zahar ars. Se baga la cuptor si se tine pana se leaga crema de zahar ars. Intre timp se face blatul care se pune peste crema fierbinte si se da iar la cuptor pana se coace. Cand s-a racit, desprindem marginile cu un cutit, punem un platou deasupra si rasturman tortul astfel incat blatul sa fie jos. Deasupra se orneaza cu frisca iar blatul se va insiropa singur de la crema de zahar ars.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise