Tort cu mere si dulceata

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de mere ionathan
  • o lingura de fructe din dulceata
  • 100 gr. de unt sau margarina
  • 4 oua
  • un pachetel cu zahar vanilat
  • o lingura rasa cu faina
  • 250 gr. de zahar

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se curata merele de casuta de simburi cu un cutit special, lasind nestrapunsa partea de jos. Nu se curata merele de coaja. In golul obtinut, se pune in fiecare mar fragmente mici din fructele din dulceata. Restul de zahar se topeste intr-o craticioara ai carei pereti se imbraca apoi cu zaharul ars. Se pun fructele peste zaharul ars, pe care s-a asternut un strat de unt netopit. Se bate spuma albusurile, se incorporeaza in acestea faina si se toarna amestecul peste mere. Se da la cuptor pe baie de aburi pentru 30 de minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise