tort cu mousse de capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 4 lingurite apa calda
  • 150g zahar
  • 120g faina
  • 50g fecola(faina de cartofi)
  • 50g cacao amara
  • 1 praf copt
  • mousse:
  • 300 g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca vegetala
  • 15 g gelatina

Mod de preparare

Mod de preparare: Pt blat: Batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul,apoi faina amestecata cu fecola,cacao si praful de copt.

punem in tava unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptor la 180 de grade,pt cca 40 min.

pt mousse:

Punem la inmuiat gelatina pt minim 10 minute

Zdrobim capsunile cu blenderul,le amestecam cu zahar si le punem sa dea cateva clocote.Lasam sa se mai raceasca (nu de tot)si adaugam gelatina stoarsa bine si ciocolata bucati,amestecam pana se topeste.cand e rece complet punem frisca batuta bine si amestecam cu o spatula de sus in jos pana la incorporarea completa.

taiem blatul in 2,punem prima foaie in tava cu inel(daca nu aveti faceti un cerc din carton in jurul lui),insiropam,punem toata crema,a doua foaie pe care o insiropam si dam la frigider pana se intareste(aprox 4-5 ore ).cand e gata,desfacem inelul cu grija,imbracam tortul in frisca si ornam cu capsuni si ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise