Tort cu mousse de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g foaie frageda din coomert
  • zahar farin
  • Pt crema mousse:
  • 250g ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 200ml frisca lichida
  • Pt mousse decor:
  • 150ml frisca lichida
  • 200g ciocolata lapte
  • 100ml frisca batuta
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Din foaia frageda decupam 3 cercuri de dimensiune 22cm,

Intepam foaia cu furculita din loc in loc si pe-o parte si pe alta,pudram cu zahar si introducem in tava tapetata cu hartie de cuptor timp de 15-20 minute la 200°C pana se rumeneste bine,intoarcem pe cea de-a doua parte,pudram cu zahar pudra si introducem din nou in cuptor pana se rumeneste bine;

Procedam cu cele 2 foi in mod asemanator si le lasam la racit!

Intre timp pregatim crema:Mixam ouale cu zaharul pana devin o crema spumoasa,adaugam putin catae putin ciocolata topita ,mixam iar la sfarsit integram frisca batuta!

Crema obtinuta o punem in frigider la racit;

Pregatim mousseul pt decor:Frisca lichida o incalzim ,adaugam ciocolata cu lapte,amestecamsi introducem in frigider;Dupa 15-20 minute mixam crema cu mixerul pana devine spumoasa si densa;

Separat mixam frisca cu putin zahar pudra;

Iar acum nu ne ramane decat de montat tortul!

Foile crocante,crema delicioasa si mousseul spumos si frisca,iar in final cu fulgi de cocos;

Dupa montaj il tinem in frigider si pofta buna!

Dar mai ales la multi ani Elena pt cei 15 ani!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise