Tort cu mousse de piersici.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 1 pachet piscoturi
  • * 2 borcane compot de piersici (borcane mari 720 gr)
  • * 500 ml frisca
  • * 2 pachete gelatina
  • * 5 oua
  • * 1 cana de zahar
  • * esenta de lamaie sau de portocala
  • * fructe la alegere,in cazul meu capsuni

Mod de preparare

Piersicile se pun la scurs.Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta.

Se pun ouale si zaharul intr-un castron.Se bat putin,pana se omogenizeaza zaharul,apoi se pun pe baie de aburi.

Intre timp sa bate frisca tare si se da la frigider.Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de compot.

Se mesteca bine ouale cu un tel sa nu faca cocoloase.Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc.Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua.Se adauga si esenta.Se lasa putin la racit.

Se adauga piureul de piersici in frisca.Crema racita se adauga si ea in frisca.

Se tapeteaza o forma cu folie de plastic.Se pune un rand de piscoturi,unul de crema,piscoturi ,crema si la sfarsit piscoturi.La fel de bine se poate prepara un blat de pandispan,care poate inlocui piscoturile.

Se pune la frigider cateva ore pana se intareste crema.Se orneaza cu frisca si fructe dupa imaginatia fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise