Tort cu mure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentr umplutura
  • 1 baton de vanilie
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml smintina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri grappa sau vin santo
  • 300 g mure
  • 2 linguri gem de mure sau zmeura
  • o mina mica de frunze de menta proaspete
  • aluatul de tarta

Mod de preparare

Mai intai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu fundul detasabil si

diametrul de 28 cm. Se face aluat de tarta,Incingeti cuptorul la 180°C

si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pâna când devine auriu-deschis.

Ca sa faceti umplutura, desfaceti batonul de vanilie in doua, pe lungime, si scoateti

semintele cu ajutorul unui cutit. Puneti mascarpone, smintâna, semintele de vanilie,

zaharul si grappa intr-un castron mare si bateti-le pina cind obtineti un amestec

lucios. Custati - trebuie sa fie o crema bogata, pufoasa si putin dulce, cu un

gust subtil de grappa. Daca nu gasiti grappa, merge si fara, sau adaugati putin vin

santo,

Dupa ce s-a racit blatul, ungeti-l cu crema cu ajutorul unei spatule, Într-un strat

omogen. Acoperiti crema cu mure, usor, fara sa le impingeti.

Apoi, intr-o craticioara, topiti doua linguri

de gem cu 3-4 linguri de apa. Amestecati pâna obtineti un sirop usor, dupa care

ungeti fructele cu gem cu o pensula curata.

Înainte de servire, presarati tarta cu frunze mici de menta. Puteti face o tarta mare

sau mai multe tarte mici. Sunt delicioase la ceaiul de dupa-amiaza. Serviti imediat

sau tineti-le la frigider pana la consum.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise