TORT CU NUCĂ

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 1/4 kg. zahăr praf
  • 1kg. nuci măcinate
  • 1 pahar de lapte
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 200 gr. unt
  • rom
  • ulei şi făină pentru uns şi tapetat tava.

Mod de preparare

Se face un blat de tort normal din 6 ouă, 6 linguri zahăr,6 linguri de făină, într-o formă rotundă. Se coace.

Se face crema de nuci astfel - 1 kg. de nuci măcinate se opărăsc cu lapte fierbinte, se lasă să se răcească. Separat se freacă untul spumos, se adaugă zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se mai amestecă până se dizolvă zahărul.

La compoziţia de unt se adaugă treptat crema de nucă fiartă.

Blatul de tort se taie în trei felii şi se stropeşte cu rom, după care se umple cu cremă şi se îmbracă în cremă. Se dă la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise