TORT CU NUCĂ

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 1/4 kg. zahăr praf
  • 1kg. nuci măcinate
  • 1 pahar de lapte
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 200 gr. unt
  • rom
  • ulei şi făină pentru uns şi tapetat tava.

Mod de preparare

Se face un blat de tort normal din 6 ouă, 6 linguri zahăr,6 linguri de făină, într-o formă rotundă. Se coace.

Se face crema de nuci astfel - 1 kg. de nuci măcinate se opărăsc cu lapte fierbinte, se lasă să se răcească. Separat se freacă untul spumos, se adaugă zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se mai amestecă până se dizolvă zahărul.

La compoziţia de unt se adaugă treptat crema de nucă fiartă.

Blatul de tort se taie în trei felii şi se stropeşte cu rom, după care se umple cu cremă şi se îmbracă în cremă. Se dă la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise