Tort cu nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 linguri nuca macinata
  • 200 gr zahar
  • 8 oua
  • 250 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Nuca, zaharul, apa si cacaoa se amesteca pe foc, si se da un clocot.

Se lasa la racit, dupa care adaugam pe rand galbenusurile de la 8 oua, amestecand mereu.

se adauga albusurile batute spuma.

Se pregateste o cratita, de 3 kg ideal pt aceasta compozitie, se unge cu margarina, se presara faina, iar pe fundul cratitei se pune si hartie de copt, pt a se desprinde mai usor. Se toarna compozitia in cratita si se da imediat la copt in cuptorul incins.

Dupa ce s-a copt , se taie pe jumatate si se umple cu frisca si fructe:ananas, banana, etc, dupa preferinte.

Se orneaza cu frisca in functie de imaginatie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise