Tort cu nuca si cappuccino

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 2 linguri ulei
  • Sirop: suc de kiwi
  • Crema:
  • un plic de "Crema pentru prajituri cu aroma de vanilie Dr. Otker" preparata conform instructiunilor de pe plic
  • un pumn de nuca taiata grosier
  • Decor:
  • frisca
  • cacao
  • capucino
  • Ustensile necesare prepararii:
  • 1 bol incapator si 3 boluri mai micute
  • un mixer
  • o lingura de lemn
  • o unitate de masura (exemplu cana gradata)
  • O tava inalta,rotunda (in cazul meu) cu diametrul de 25 X 25

Mod de preparare

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului) si galbenusurile intr-un bol mai mic. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o bezea, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa mixam pana ce bezeaua formata se intareste.

Separat mixam galbenusurile cu zaharul ramas, cu cele doua linguri de ulei, zaharul vanilat si esenta de rom. Cand toate ingredientele s-au omogenizat incorporam amestecul format in bezeaua formata din oua si zahar mixand la o treapta mica.

Din acest moment nu mai avem nevoie de mixer .Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul (fara a-l stinge cu zeama de lamaie) si incorporam faina cu o lingura de lemn amestecand de jos in sus pentru a permite aerului sa patrunda in aluat. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia rezultata in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute la foc mediu.

Crema o preparam conform instructiunilor de pe plic.

Lasam blatul sa se raceasca si il taiem in 3. Il insiropam (in cazul meu cu suc de kiwi pentru a avea la interior o culoare verde). Punem crema de vanilie si nuca taia grosier. Dupa ce montam tortul, il imbracam in aceeasi crema de vanilie si il ornam dupa preferinta. Eu am amestecat frisca cu cacao si am pudrat cu cappuccino.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise