Tort cu nuci

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Blatul 1
  • -6 albusuri
  • -4 galbenusuri
  • -200 grame zahar pudra
  • -200 grame nuca macinata
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Blatul 2
  • -4 oua
  • -2 linguri de apa
  • -6 linguri de zahar
  • -6 linguri de faina
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Crema
  • -200 grame unt
  • -200 grame zahar pudra
  • -2 galbenusuri( ramase de la blatul 1)
  • -2 linguri cafea naturala
  • -200 grame nuca
  • -esenta de rom
  • Frisca lichida – 500 ml
  • Optional
  • Glazura
  • -150 grame zahar
  • -2 linguri cacao
  • -3 linguri apa
  • -25 grame unt

Mod de preparare

Blatul 1

Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata.

Se tapeteaza o tava de sticla termorezistenta (cu dimensiunile de 20/30 cm) cu hartie de copt , se toarna compozitia si se coace la 160 de grade 30 de minute.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul 2

Cele 4 albuse se bat spuma cu putina sare; se adauga cele 2 linguri de apa, apoi zaharul si se mixeaza bine.

Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se coace la fel ca primul blat intr-o tava de 20/30 cm la 160 de grade cca 35 de minute sau se face proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra; se adauga cele 2 galbenusuri ramase de la primul blat si 2 linguri de cafea naturala.

Nuca se taie marunt( eu am o masina speciala pentru taiat nuca mai mare , pe care o folosesc la cataief si caramel cu nuca) si se prajeste putin in tigaia de clatite( fara ulei) , doar cat se primeasca gust de prajit.

Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga la crema de unt impreuna cu putina esenta de rom.

Se aseaza pe un platou dreptunghiular blatul cu nuca, apoi crema de un si blatul alb.

Se decoreaza cu frisca si nuca macinata marunt.

Daca nu avem frisca se poate glazura.

Glazura

Se fierb intr-o craticioara zaharul , cacao cernuta si apa pana se ingroasa putin.

Se adauga unt putin mai mult decat o nuca, se amesteca si se toarna peste prajitura.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise