Tort cu nuci (delicios)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g miez nuca macinat
  • 300g zahar
  • 7 oua
  • 3 linguri cacao
  • esenta vanilie si rom
  • 1 plic crema de vanilie Dr. Oetker
  • 1 plic frisca

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita miezul de nuca impreuna cu zaharul si 3 linguri de apa. Se amesteca pana se topeste zaharul si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se separa de albusuri si se amesteca cu cacaoa si cateva picaturi de esenta de vanilie si rom. Se toarna apoi peste nuca si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in com[ozitia de nuca, amesatecand usor de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor , la foc mic, aproximativ o ora.

Se pregateste frisca si crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Se scoate blatul de tort din cuptor si se lasa la racit. Se tyaie apoi in doua si se insiropeaza cu un sirop din 3 linguri de zahar si o lingura de apa si esenta de rom. Se intinde crema de vanilie uniform intre feliile de blat.

Se imbraca tortul intrun strat de frisca si se orneaza dupa preferinta. Dau frau imaginatiei

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise