Tort cu nuci, fără făină

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 g nuca macinata,
  • 100 g zahar,
  • 50 ml apa,
  • 4 oua,
  • 1,5 - 2 linguri cacao,
  • vanilie,
  • 200 g frisca,
  • zmeura (fructe si ciocolata rasa pentru decor).
  • Eu am injumatatit cantitatile, nefiind sigura de ceea ce va iesi; va prezint cum am lucrat eu-pentru un tort mai mare dublati.

Mod de preparare

Punem intr-o oala cu fund dublu nuca, zaharul si apa si amestecam usor. Punem oala pe foc (lucrati la bain marie) si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se racoreasca.

In compozitia rece amestecam galbenusurile, vanilia si cacaua.

Separat batem spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luat din cantitatea totala), apoi le incorporam usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu nuca.

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si nivelam.

Coacem la foc mic, cca o ora. Faceti testul scobitorii.

Scoatem blatul, cu grija, dupa ce s-a racit (!) pe un platou. Eu am pus deasupra frisca, zmeura si am presarat putina cacao.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise