Tort cu nuci si crema de cafea

Reteta de tort cu nuci si crema de cafea. Tort cu nuci si crema de cafea reteta pas cu pas. Retete de tort cu nuci. Retete de tort cu crema de cafea. Retete de tort.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 5 ml indulcitor
  • 3 linguri faina
  • 9 linguri nuca macinata
  • 7 g praf de copt
  • un praf sare
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 2 linguriţe de cafea macinata
  • 2,5 ml indulcitor
  • Crema de cafea:
  • 250 g mascarpone
  • 5 g zahar vanilat Bourbon
  • 80 ml frişca lichida
  • 3 lingurite cacao neagra
  • 1 lingurita cafea macinata
  • Crema alba:
  • 250 g mascarpone
  • 5 g zahar vanilat Bourbon
  • 30 ml frisca lichida
  • Glazura oglinda:
  • 80 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte condensat
  • 9 g foi gelatină + 100 ml apa rece
  • 200 g ciocolata alba
  • colorant alimentar galben
  • Decorațiuni:
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
  • decorațiuni zahar
  • Pentru decor:
  • 20 g goji

Mod de preparare

Reteta de tort cu nuci si crema de cafea este preferata sotușlui meu. Il fac mereu de ziua lui dar si cand avem pofta de ceva delicios.

Decoratiunile: desenezi formele dorite pe hartie de copt, cu ciocolata topita, decorezi si dai la frigider pana la utilizare.

Blatul: bati spuma albusurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Torni într-o formă inimă cu inel detașabil, cu foaie de copt. Coci la foc mic spre mediu, 30 min. Lași la răcit.

Pentru însiropat: faci o cafea mai slabă şi lași la răcit, adaugi îndulcitorul.

Crema de cafea: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarponele, zahărul Bourbon, cacaoa și cafeaua.

Pentru crema albă: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarpone, zahărul Bourbon.

Glazura oglindă: pui la fiert, pe foc mic, apa cu zahărul și laptele condensat, amesteci până se dizolvă zahărul. Torni peste ciocolata albă mărunțită, omogenizezi. Adaugi gelatina hidratată în 100 ml apă și stoarsă, omogenizând. Lași la răcit, adaugi colorant.

Montare: tai blatul în două foi, le însiropezi cu cafea, umpli cu crema de cafea. Îmbraci tortul în crema albă.

Decor: când glazura a căpătat consistența mierii, o torni pe tort. Decorezi cu goji și decorațiunile de ciocolată. Dai la frigider până la servire.

Va recomand din suflet aceasta reteta de tort cu nuci si crema de cafea, este un deliciu. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise