Tort cu piure de castane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8-10 felii): 100 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 100 g margarina + putina margarina pentru uns forma,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 250 g piure de castane (se gaseste in magazine),
  • 300 ml frisca.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se iau doua forme rotunde (diametrul: 18 cm), se ung si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea cu putina margarina.

Se cerne faina cu praful de copt intr-un castron, se adauga margarina, zaharul, ouale si esenta de vanilie si se amesteca bine 1-2 minute.

Se imparte aluatul in doua si se intinde in forme, netezindu-l la suprafata, si se coace 25-30 de minute la cuptorul incins (apasat cu degetul, trebuie sa fie elastic).

Se lasa blaturile sa se raceasca cateva minute, se rastoarna, se indeparteaza hartia si se lasa pe un gratar pana ce s-au racit de tot.

Se amesteca piureul de castane cu furculita si se taie fiecare blat in doua (pe orizontala). Se ung blaturile cu crema, se aseaza unul peste altul, se acopera tortul de jur-imprejur cu frisca (batuta) si se serveste imediat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise