Tort cu portocale si nuci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 4 oua, 150 g zahar, un zahar vanilat, 130 g faina, un praf de copt, 60 g nuci tocate.
  • Crema: 120 g zahar, 3 linguri apa, 200 ml vin alb, 6 foi gelatina, 750 ml frisca

Mod de preparare

Se bat albusele spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusele, nucile tocate mai mare si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor si se pune compozitia in tava tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Se lasa sa se racesca si se taie in 2. Zaharul, apa si vinul se pun la fiert. Se lasa 15 min sa se ingroase putin apoi se iau de pe foc si se lasa la racit. Se incorporeaza gelatina. Se lasa sa se inchege. Se bate frisca si se amesteca cite putin cu siropul. Se stropeste blatul si se pune jumatate din crema. Se pune al doilea blat si restul cremei. Se decoreaza cu portocale si nuci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise