TORT CU SMOCHINE

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 2 oua, 2 linguri ulei, 2 linguri apa fierbinte, 6 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, cate 1 lingura de ulei si faina pentru forma;
  • Pentru crema de iaurt: 150 g iaurt, 300 g iaurt cu aroma de vanilie, 200 ml frisca lichida, 2 linguri zahar, 1 plic gelatina;
  • Pentru crema de smochine si ornat: 100 g ciocolata cu lapte, 3 lingurite cafea solubila, 3 lingurite zahar pudra, 3 oua, 350 g smochine, 2 linguri unt, 1 praf de sare, 30 g alune.

Mod de preparare

Blatul

Pui cuptorul la incalzit. Bati bine ouale cu zaharul, uleiul si apa fierbinte. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizezi aluatul. Il coci timp de 25 minute intr-o forma de tort detasabila, cu diametrul de 26 cm, unsa cu ulei si tapetat cu faina.

Lasi blatul sa se raceasca in forma, apoi il detasezi cu grija.

Crema de iaurt

Inmoi gelatina in 50 ml apa rece, apoi o dizolvi pe baie de aburi impreuna cu zaharul. Amesteci iaurtul simplu si cel de vanilie cu gelatina calduta si dai amestecul la frigider pentru 30 minute. In crema de iaurt incorporezi frisca batuta. Asezi din nou blatul de tort in forma detasabila, pui deasupra crema de iaurt, nivelezi si dai la frigider rimp de 4 ore.

Crema de smochine

Cureti smochinele de codite si le dai prin masina de tocat, pastrand cateva pentru ornat. Separi albusurile de galbenusuri. Prepari o cafea tare din 100 ml apa, cafea solubila si zahar dupa gust. Fierbi cafeaua la bain-marie impreuna cu zaharul pudra, ciocolata rupta in bucati si untul. Cand compozitia a evenit consistenta adaugi galbenusurile, unul cate unul, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Bati albusurile spuma cu sarea la bain-marie si le incorporezi in crema impreuna cu smochinele, amestecand de jos in sus. Pui crema de smochine peste cea de iaurt, ornezi tortul cu felii de smochine si alune maruntite si il dai la frigider pentru inca 2 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise