Tort cu turta dulce si mascarpone

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g foi de prajitura
  • 100 g turta dulce + cateva bucati intregi pentru ornat
  • 250 g branza mascarpone
  • 100 g iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50 g zahar
  • Pentru toping :
  • 100 g ciocolata menaj
  • 20 g unt

Mod de preparare

Se amesteca branza mascarpone cu iaurtul , zaharul si zeama de lamaie intr-un castron pana devine o crema omogena.

Se faramiteaza turta dulce sau se taie in bucatele cat mai mici apoi se amesteca cu crema rezultata mai sus . Frisca lichida se bate si se amesteca cu aceasta crema .

Topingul se face astfel : Se pune untul la topit intr-un vas , se adauga ciocolata menaj rasa pe razatoare si se amesteca incontinuu pana se topeste .

Foile de prajitura se taie in patrate si se umplu ca si la tort , alternativ , avand 3 blaturi si 2 straturi de crema .

Se orneaza cu bucatele de turta dulce intregi si se toarna toppingul de ciocolata deasupra .

Tortul se serveste dupa ce a fost tinut cel putin doua ore la rece .

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise