Tort de albus cu crema de cafea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blaturile: 7 albusuri
  • 250 gr. zahar
  • 150 gr. nuci sau migdale; Crema: 7 galbenusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 7 lingurite esenta de cafea
  • 200 gr. unt
  • vanilie
  • rom
  • 50 gr. cacao

Mod de preparare

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, turnat cite putin, apoi nucile trecute prin masina. Se imparte compozitia in 3-4 parti si se coace fiecare pe fundul formei de tort, unsa cu unt si presarata cu faina multa. Cuptorul trebuie sa fie slab. CREMA: Se fierbe esenta de cafea sau cacao cu doua linguri de zahar, pina se ingroasa putin. Se adauga restul de zahar si galbenusurile pe rind si amestecind mereu, apoi se da la rece. Se bate untul spuma, se amesteca cu crema, vanilia si romul. Se asaza aceasta crema intre blaturi, iar cu o parte din crema se inveleste tortul Se orneaza cu bucatele mici de nuci pralinate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise