Tort de alune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 140 gr. alune
  • 140 gr. zahar pudra
  • 140 gr. faina
  • 140 gr. unt; Crema: 3 oua
  • 120 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 100 gr. unt
  • 3 batoane ciocolata

Mod de preparare

Se prajesc alunele, se dau prin masina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul frecat spuma, ouale. Compozitia se coace la foc potrivit, in tava bine unsa cu unt. Dupa ce s-a copt, se rastoarna si dupa ce s-a racit se imparte in trei parti egale. Intre foi se pune crema, preparata astfel: se bat pe foc 3 oua cu 120 gr. zahar, 1 baton vanilie, pina se ingroasa. Se lasa la rece. Dupa ce s-a racit, se adauga ciocolata rasa si muiata cu o lingura de apa si apoi untul frecat spuma. Se da la rece si se orneaza cu crema. In loc de alune se pot intrebuinta nuci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise