Tort de argint

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blaturi: ½ kg faina
  • 250 g miere
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g nuci macinate
  • 1 lingurita bicarbonat; Crema: 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 g nuci
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • ½ kg frisca

Mod de preparare

Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se

lasa sa se odihneasca 2-7 zile. Se imparte coca in 8-10 parti egale. Se intind de marime egala si se coc la foc potrivit. Crema: se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, nucile date prin masina, vanilia si frisca. Se suprapun foile unse gros cu aceasta crema, iar ultima foaie se pudreaza cu zahar. Aceasta crema poate fi de culoare mai inchisa sau mai deschisa daca se adauga 2-3 linguri de cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise