Tort de banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat: 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao
  • crema: 250g frisca batuta, 2 galbenusuri, 2 linguri ciocolata alba rasa, 4 banane.
  • sirop: 100g zahar, 1 ceasca apa.
  • decor: 100g ciocolata neagra, 50g fructe din compot.

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema, se adauga faina si cacaua, se amesteca bine. Intr-o forma de tort uns si tapetata cu faina se coace la foc mic, cand e rece se scoate din forma.

Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut pe aragaz din zahar si apa.

Pt crema: ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile, se adauga frisca si se amesteca pana se incorporeaza. Din crema se opresc 5 linguri pt decor si restul se intinde pe o jumatate a blatului, se aseaza bananele taiate pe lung, se acopera cu a doua jumatate a blatului.

Pt decor: se topeste ciocolata neagra si se toarna peste blat si cu ajutorul seringii speciale pt crema se orneaza tortul cu restul de crema si fructe din compot. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise