TORT DE BANANE

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru decor:
  • frisca batuta,
  • 2 banane;
  • Pentru blat:
  • 200g.zahar,
  • 6 albusuri ,
  • 150g.faina,
  • 100g.unt(sau margarina),
  • sare,
  • un praf de vanilie;
  • Pentru crema de banane:
  • 200gr.zahar,
  • 4 albusuri,
  • 4 foi de gelatina,
  • lichior de portocale,
  • 250g. banane,
  • sucul de la o lamaie;

Mod de preparare

1.Se prepara blatul:se bat albusurile bine cu putina sare.Se adauga , alternand, 1 lingura de zahar si una de faina.In final se adauga untul sau margarina , care a fost frecat spuma.

2.Se unge o forma dreptunghiulara cu unt si se infaineaza.Se pune compozitia in tava si apoi in cuptorul preincalzit si se coace 45-50 de minute.Se scoate tava si se lasa la racit, apoi se scoate blatul si se pune pe un gratar pana se raceste bine.

3.Se prepara crema:se pun bananele in blender pentru a se obtine o crema, adaugandu-se sucul de la o lamaie si lichiorul de portocale.Se amesteca bine.Se pun foile de gelatina in putina apa rece timp de 15 min.Intr-o cratita se pun 200g.zahar cu un decilitru de apa si se lasa sa fiarba pana cand apa se evapora.Se lasa la racit.

4.Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul fiert si racit, gelatina si cu o spatula se incorporeaza in amestecul de banane.

5.Se taie blatul in 3 si se umple cu crema de banane.Se bate frisca, se acopera tortul si se pune la frigider pana la servire.Inainte de servire, se orneaza cu rondele de banane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise