tort de banane necopt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g gelatina
  • 150 ml apa
  • 11 oua
  • 3 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 3 pachete de biscuiti \"Picnik\"
  • 4 banane
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

intr-o cratita se amesteca 3 albusuri ,3 galbenusuri,200 g zahar,3 linguri faina pana se omogenizeaza.Se pun pe foc si se fierbe pana se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se pune gelatina inmuiata aprox.30 min in 150 ml apa si se mai pune pe foc 3 min fara sa fiarba.Se pune deoparte si se bat 8 albusuri cu 200 g zahar si se amesteca cu compozitia calda.se ia o cratita de 4 l se imparte compozitia in 4 parti egale.Prima parte se pune in cratita umezita.pe aceasta se pun:pe margine biscuiti,iar in mijloc banane taiate felii,apoi se pune a doua parte care este ornata astfel:banane pe margine iar biscuiti pe mijloc si se continua asa pana se termina.Se lasa la frigider 2 ore .Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise