TORT DE BEZEA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 blaturi:
  • 6 albusuri de ou
  • un praf de sare
  • 250 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina zeama de lamaie
  • Pentru crema :
  • 6 galbenusuri
  • un pachet de unt
  • 250 g zahar
  • un pahar cu lapte
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Albusurile se bat impreuna cu praful de sare ,zaharul pudra,zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie pana se obtine o bezea foarte tare.

Foile de bezea se coc direct pe dosul unei tavi,care se unge foarte bine cu ulei sau pe hartie de copt la fel de bine unsa.

Se face un sirop din zahar,lapte si cacao.Se fierbe pana se ingroasa.Cand s-a racit se amesteca cu untul si se adauga treptat galbenusurile.Crema obtinuta se aseaza intre blaturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise