Tort de biscuiti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g biscuiti simpli
  • 200-250 ml lapte(apa fiarta pentru varianta de post)
  • 100 g unt(margarina pentru varianta de post)
  • 100 g alune(sau nuci macinate)
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata topita(nu se adauga la varianta de post)
  • esenta de rom
  • extract de vanilie(sau esenta)
  • fulgi de ciocolata si cacao pentru decor

Mod de preparare

Intr-un castronel frecam untul moale cu zaharul .Biscuitii ii rupem cu mana(bucati mai mari sau mai mici,depinde cum va place) si ii punem intr-un bol incapator.Adaugam nucile macinate,cacaua ,ciocaolata topita si amestecam usor.Incorporam laptele (nu tot odata)si amestecam de fiecare data pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie de tot laptele,depinde de gradul de absortie al biscuitilor.

La final ,incorporam si untul frecat cu zahar si esentele.

Am transferat compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil(18-20 cm diametru) si am presat usor.

Pastram la rece pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte, apoi decoram cu ce dorim si putem ser

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise