Tort de biscuiti in lapte, cu budinca, fructe, nuci

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g biscuiti (2-3 pachete petit beure ori normali)
  • 1-2 budinci, crema la alegere
  • 500 ml lapte (sau apa, suc) pentru o budinca si
  • 50 ml. lapte pt biscuiti
  • fructe, nuci, alune dupa preferinta

Mod de preparare

E un produs fresh, foarte usor si repede de preparat; cantitatile sunt aproximative, pentru o tava mica.

De data asta am ales o budinca caramel-butter scotch (pregatita cu lapte) si banane.

Praful de budinca (unul sau mai multe, la alegere) se fierbe cu aproximativ 500 ml.(pentru o budinca) lapte, apa sau suc timp de 10 minute amestecand in continuu; se lasa la racit 5-10 minute. Budinca de vanilie sau frisca se poate fierbe si in suc de fructe, portocale, grefruit iese o gelatina transparenta delicioasa care ia aroma si culoarea sucului.

Intr-un bol se pune aproximativ 50 ml lapte prin care se trec biscuitii repede, nu se las sa stea sa-l absoarba, nu-i lasi din mana ii iei, ii treci prin lapte si-i asezi imediat in tava in straturi:

biscuiti, budinca, fructe feliate, nuci dupa preferinta.

Se pune la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise