TORT DE BRANZA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru piscot:3 oua,
  • 60gr. zahar,
  • 50gr. ciocolata,
  • 60gr. faina,
  • 1 lingura de unt;
  • Pentru umplutura de branza:
  • 300gr. branza dulce de vaca,
  • 70gr. zahar praf,
  • 3 galbenusuri,
  • 40gr. stafide,
  • 10gr. gelatina,
  • coaja rasa de la o 1/2 de lamaie,
  • 1 praf de vanilie,
  • 3dl. frisca;
  • Pentru crema de zmeura:
  • 60gr. zmeura ,
  • 30gr. zahar praf,
  • suc de lamaie,
  • 10gr. gelatina,
  • 1,5dl. frisca;
  • Pentru ornat:
  • boabe de zmeura,
  • sirop de zmeura,
  • gelatina;

Mod de preparare

1. Se pregateste piscotul: se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si mixam pana obtinem o crema groasa. Adaugam faina, ciocolata rasa, apoi usor incorporam albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma rotunda de tort, care a fost unsa cu unt si se coace piscotul timp de 1/2 ora la 160-180 grade C.

2. Pentru umplutura de branza, se pune gelatina in putina apa, se incalzeste pe foc mic; se bate frisca; branza dulce se trece prin sita, se amesteca cu zaharul praf, cu galbenusurile, cu coaja de lamaie, cu praful de vanilie si stafidele (pe care le-am tinut, in prealabil, in apa calduta). Se incorporeaza frisca batuta si, mai la urma, incorporam gelatina dizolvata.

3. Se prepara crema de zmeura: se bate bine frisca, se adauga zmeura, zaharul praf si cateva picaturi de suc de lamaie si, la sfarsit, gelatina dizolvata. Peste blatul de piscot se aseaza crema de branza, apoi crema de zmeura. Peste crema de zmeura, pe toata suprafata tortului, asezam boabe de zmeura, iar peste acestea suc de zmeura amestecat cu gelatina colorata, pe care le-am dizolvat impreuna pe foc mic. Ornam cu frunze de menta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise