Tort de cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 7 linguri de apa
  • 15 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un praf de copt
  • o budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • un plic cafea ness
  • 100 gr. ciocolata menaj
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare

blat: Se separa albusurile, se pun 7 linguri de apa, se bat spuma, se amesteca cu 10 linguri de zahar, adaugam galbenusurile, 10 linguri de faina, 2 linguri de cacao si praf de copt. Se coace la foc potrivit.

crema: 4 linguri de zahar, o budinca de ciocolata, un plic cafea ness, 400 ml de lapte si ciocolata menaj se fierb. Dupa racire se amesteca cu un pachet de unt.

sirop: 5 linguri de zahar se caramelizeaza(se topesc), se pune 200 ml apa si 30 ml rom.

mod de asamblare: Se taie blatul in 3, se siropeaza fiecare parte si se pune crema. Deasupra se orneaza cu ciocolata razuita si nuca de cocos.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise