TORT DE CAPSUNI SI FRISCA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 6 linguri faina
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • Umplutura
  • 600 g frisca
  • capsuni
  • banane taiate marunt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Siropul
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 linguri rom si vanilie

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca bine ouale impreuna cu zaharul, pana se fac spuma;

Se coace intr-o forma de tort (oala), tapetata cu ulei si putina faina, in cuptor.

Se scoate forma din cuptor si se lasa blatul in forma la racit.

Umplutura

Capsunele se pun din timp la macerat in siropul cu rom (preparat din 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom);

Dupa aproximativ 45 minute, se scot din acest sirop si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat.

Blatul racit se taie in cate bucati dorim pe orizontala. Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza jumatatile din blat. Pe el se aseaza o parte din frisca cu capsuni;

La final se baga in frigider cel putin o ora.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise