TORT DE CAPSUNI SI FRISCA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 6 linguri faina
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • Umplutura
  • 600 g frisca
  • capsuni
  • banane taiate marunt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Siropul
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 linguri rom si vanilie

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca bine ouale impreuna cu zaharul, pana se fac spuma;

Se coace intr-o forma de tort (oala), tapetata cu ulei si putina faina, in cuptor.

Se scoate forma din cuptor si se lasa blatul in forma la racit.

Umplutura

Capsunele se pun din timp la macerat in siropul cu rom (preparat din 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom);

Dupa aproximativ 45 minute, se scot din acest sirop si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat.

Blatul racit se taie in cate bucati dorim pe orizontala. Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza jumatatile din blat. Pe el se aseaza o parte din frisca cu capsuni;

La final se baga in frigider cel putin o ora.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise