tort de checuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa calduta
  • 2 cani de zahar
  • 3 lingur de cacao
  • 3 cani de faina
  • arome - coaja de lamaie, vanilie

Mod de preparare

se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul - ca o maioneza - apoi se toarna peste albusuri si se amesteca de sus in jos.

Se adauga una cate una cele 8 linguri de apa si pe urma faina, tot in ploaie!

Compozitia se imparte in 2 parti egale, la una din parti se adauga cacaoa.

Pentru crema

1 L lapte

150 gr. faina (eu pun ochiometric cam o cana)

200 gr zahar (la mine inseamna tot o cana)

200 gr. unt

esenta de rom

- se amesteca faina cu zaharul in oala in care se va fierbe la foc mic. Se adauga laptele cate putin ca sa nu se faca cocoloase si se fierbe pana ajunge de consistenta unei ciulamale - amestecandu-se mereu!

Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat inainte si asta e crema!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise