Tort de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -4 oua
  • -3 linguri apa calda
  • -250gr zahar
  • -1 pliculet zahar vanilat
  • -250gr faina
  • -50gr pudra de cacao
  • -180gr unt
  • -1 praf de copt
  • -3 linguri visinata.
  • Pentru umplutura:
  • -crema de ciocolata
  • -1 cutie de ananas.

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu apa calda. se adauga treptat2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanulat, batand in continuare pana se formeaza o crema. Separat , se bat albusurile spuma tare impreuna cu restul de zahar si apoi se amesteca cele doua compozitii usor. Se incorporeaza faina cernuta cu pudra de cacao si praful de copt , iar la sfarsit untul. Compozitia se toarna intr-o tava de tort demontabila si se coace la foc potrivit, 45 minute.

Se taie blatul racit in trei felii, pe orizontala. Se stropeste blaturile cu visinata, se adauga crema de ciocolata, se acopera cu ultimul blat si se imbraca tortul cu frisca. Se decoreaza dupa plac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise